2011. szeptember 1., csütörtök

Újabb cseresznyevirágos torta



Most még dühöngök, ezért csak a tanulságot írom le ehhez a tortához:
  • ha van egy jól bevált pillecukor márka, amiből mindig ugyanolyan jól kezelhető masszát lehet készíteni, akkor még csak véletlenül sem szabad mást venni, mert előfordulhat, hogy (noha mindent a megszokott módon csináltam) repedezni fog, nem lesz rugalmas, és úgy összességében megkeserítti a tortadíszítést...
  • ha sok a virág, fel kell készülni, hogy a sok virág nehéz.... nagyon...elvégre nem vattából vannak, márpedig a nehéz dolgokat (főleg, ha azok még élesek is és a bevonat sem sikerült a legjobbra) nem feltétlenül fogja elbírni a torta, sőt... össze fogja nyomni.... vagy kevesebb virág kell, vagy nem kell elrontani a bevonót.....
És most a képek...






Na jó, még csak annyit, hogy a virágok AD masszából készültek.
Az ízesítés pedig a következő:
  • alsó szint vörös bársony, vaníliás cappuccino-val
  • középső szint: erdei gyümölcsös túrókrém
  • felső szint: vaníliás piskótában csokikrém egy kis meggylekvárral

5 megjegyzés:

Katucikonyha, írta...

Gyönyörű lett, elhiszem, hogy bosszantott.

M@rti írta...

Ez gyönyörű lett! Én is szeretek pillecukros bevonóval dolgozni, nekem is bevált.
Még soha nem gondoltam arra, hogy a sok virágnak súlya is van (bár még soha nem készítettem sokvirágosat).

Ildyco írta...

Katucikonyha, M@rti: köszönöm szépen :) idáig nekem is a pillés bevonó vált be a legjobban, legalább már azt is tudom, hogy tényleg csak a megszokott márkát szabad venni :/
Legközelebb lemérem a virágokat, komolyan nem tudom mit várok szegény tortától, nem bírhat el mindent... :)

tortabirodalom írta...

Önmagunkkal szemben nagyon kritikusak vagyunk azt hiszem :) Szerintem semmi baja ennek a tortának!

Ildyco írta...

köszönöm :), viszont ez az önkritika visz előre, hogy mindig jobbat és jobbat akarjon az ember :))