2012. szeptember 19., szerda

Mickey egér és Pluto torta


Ismét nagy lelkesedéssel álltam neki ennek a két tortának, bár Pluto fejétől eléggé tartottam a végeredményt tekintve mégis vele vagyok elégedettebb.

 
 



Mickey egérből egész alakos változatot, Plutoból pedig csak a buksiját kellett megformáznom. Készítettem mind a kettőhöz fázisfotókat, ha másért nem is legalább okulásképpen :)

Nem is részletezem, hogy mi a problémám Mickey-vel, viszont azt mindenképpen leírom, hogy Sacher piskótát készítettem Farkas Vilmos receptje alapján. Kicsit féltem, hogy mennyire lesz faragható az állaga, de egy pár órás hűtős pihentetés után tökéletesen faraghatóvá vált :)

És akkor a fázisfotók Mickey egérről:







Látom a hibáit és ismét tudom, mit kell máshogy csinálni legközelebb.... :(

Pluto képei is jönnek sorban:

















6 megjegyzés:

teller-cake írta...

Plútó tényleg fantasztikus lett és nekem Micky is teszik, csak egy kicsit bandzsit... De ettől még a formája és a színei szuperek! :)) Nagyon tetszenek és tanulságosak a fázisfotók is, köszönet értük!

Ildyco írta...

Köszi szépen :) hát igen, mickey sem lesz a legjobban sikerült tortáim egyike :)

tejszínhab írta...

Ezek tipikusan azok a figurák, amik könnyűnek tűnnek, mégsem azok :) Gratula, hogy bevállaltad, amúgy a Pluto nekem is nagyon bejön :)

bbeus írta...

Kedves Ildyco, bár a bejegyzések kicsit régiek, nekem a kisfiam most állított egy "Plútós" feladat elé, ezért nagyon megörültem amikor rátaláltam a tiédre :). Tavaly a villám mcqueen-es autód volt nagy segítségemre :) Annyi lenne a kérdésem, hogy Plútó "barázdáit" miböl csináltad? Elöre is köszi.

Ildyco írta...

Szia Bbeus!
Igen mostanában már nem készítek tortákat, de szívesen segítek :)
A barázdákat úgy tudod kialakítani, hogy bevonás előtt a masszából kis hurkákat sodorsz. A megfelelő helyekre beigazítod, majd ráburkolsz. Utána kézzel vagy valamilyen aplikátorral óvatosan el tudod egyengetni a barazdákban a bevonót.

bbeus írta...

Köszönöm szépen, igyekszem hasonló jót alkotni :)