2011. november 1., kedd

Halloween-i tök-torta


Ha jól emlékszem utoljára az általános iskolában készítettem töklámpást (talán Márton napi ünnepségre?! persze nem biztos…) na mindegy, a lényeg, hogy jó régen volt…


Akkor imádtam…most viszont elhatároztam, hogy halloween alkalmából (no meg nővéremnek is 31-én volt a szülinapja) készítek egy töktortát. Bármennyire is utálom a halloween-t mármint azt, amit csináltak belőle, a „csokit vagy csalunk” ill. „pénzt vagy csokit” (ezt éppen ma hallottam) felkiáltásokat, meg az egész iparágat, amit köré építettek. Viszont csak ilyenkor lehet „büntetlenül” ilyen tortát készíteni anélkül, hogy hülyének néznének.  

A készítési folyamatról túl sokat nem írnék, mert annyi képet készítettem, hogy felesleges is lenne.Két adagnyi faragható piskótát sütöttem (2x4 tojásból), kevesebb is elég lett volna mert baromi sok lett a felesleg…Ezután kezdődhetett a farigcsálás.

Majd a betöltés…

…és az újabb faragás.

Vajkrémezés…

…a száj, az orr és a szemek kivágása.

Borítás és a többi.
A barázdák festékszóróval kaptak mélységet.
És a végeredmény


2 megjegyzés:

tejszínhab írta...

Tök jó! :) Milyen piskóta receptet használsz, hogy ilyen szép magas lett? Nekem a hétvégére kellene produkálnom egyet, 18cm-es karikában, szerintem 2x3 tojásból, az talán még nem folyik ki belőle :) És szeretném, ha ilyen szép magas lenne, mint a tied :))

Ildyco írta...

Köszi szépen :) Krickynél találtam egy jó kis receptet, nekem nagyon bevált. Nem szalonnásodik be, nagyon jó az íze, csak arra kell figyelni, hogy nem szabad túlsütni, mert akkor kiszárad, és nagyon morzsálódik. Faragni akkor is lehet, csak többet kell közben takarítani :P
Itt a link: http://krickykonyhaja.blogspot.com/2010/04/akma-torta-almatorta.html