2012. május 28., hétfő

Celestia hercegnő torta (sok fotóval)


Gyerekként nagyon szerettem az „Én kicsi pónim” rajzfilmeket. Bájos és kedves rajzok voltak, igazi kislányos mesék. Aztán néhány évvel ezelőtt megjelentek a modern, szinte 3d-s látványvilágú animációs verziók, amik már távolról sem hasonlítottak az eredeti figurákra. Ez utóbbiakból nagyon sokféle született, és bár lehet, hogy én öregedtem meg túlságosan és a mai gyerekek ugyanúgy szeretik ezeket, mint én szerettem az eredetit, valahogy mégsem tölt el nosztalgiával, amikor meglátom a karaktereket.

Na de félretéve a nosztalgikus hangvételt, ezen a héten egy Celestia hercegnő tortát kellett elkészítenem egy 4 éves kis hölgynek.


A legnagyobb problémát szegény póni (akarom mondani egy pegazus és egy unikornis keresztezése) alkata okozta. Elég vékonyka figuráról van szó, ezért valószínűleg gyakorlatiasabb megoldás lett volna, ha figurát gyártok belőle és egy normál tortára rápakolom. Viszont a figura nagy valószínűséggel jobban hasonlított volna egy szarvas verébre, mint egy lóra, ezért maradtam a formatorta verziónál.  

Az eredményt azt hiszem, hogy a képek kellőképpen illusztrálják, nem lett belőle szarvas veréb, csak egy kicsit gnóm póni. Na jó, a szeme meg a „sörénye” tetszik…..






A fej és a lábak a megmaradt piskóta és krém masszájából lettek megformázva. A csillogást pedig ezüst lüszter por adja.










2 megjegyzés:

tejszínhab írta...

Ugyan már, nem lett ez gnóm! :)) Nagyon nehéz figura lehet, te pedig ügyesen megoldottad! :)

Ildyco írta...

Szintem a készínő mindig más szemmel nézi a saját munkáját mint mások.... persze a hibákon túl, de legalább ebből is tanultam :)))))