2012. március 4., vasárnap

Webcukrász verseny- artisztika kategória 1.

Mi sem bizonyíthatja jobban a karamellel való szerelembe esésemet, mint az a tény, hogy kb. 2,5hét után úgy döntöttem benevezek a Webcukrász verseny artisztika kategóriájába. Nem apróztam el a dolgot, rögtön kettővel. Mind a kettőért diplomával jutalmaztak :)




Az egyik ötlete elég hamar kialakult, csak a kivitelezésen kellett egy kicsit sakkozni.
Néhány évvel ezelőtt lehetőségem volt venni egy velencei maszkot, így volt miről mintáznom...
Összesen kb másfél hetet dolgoztam vele, és ez is lett a veszte a dolognak. Persze tudtam én, hogy a karamell cukorból van (mi másból?!), tehát olvad... Most már azt is tudom, hogy viszonylag gyorsan, főleg ha olyan vékony elemekről van szó mint a tollak. De kezdem inkább az elején...

Az alapot cukormasszából készítettem, úgy gondoltam erre festeni fogom a mintát és akkor csak a tollakkal és magát a maszkot szegélyező elemekkel kell foglalkoznom. Ez egészen a szegély alapját adó fekete karamell csíkot erősítettem rá, ugyanis akkor egy óvatlan pillanatomban megrepesztettem az alapot. Ekkor úgy döntöttem, húzok rá egy fehér/átlátszó réteget, amely fényessé teszi a felületét és nem elhanyagolandó módon össze is tartja az alapot.





Mindezek után indulhatott a toll-gyártás... rengeteget csináltam de tényleg... és ahogy teltek a napok egyre többet készítettem, hogy valamennyire ellensúlyozni próbáljam az elkerülhetetlen olvadást.. nem sikerült.
A tollak tövében lévő elemek, egy szilikon kiöntőformával készültek (hobbiboltban vettem), a maszk részen lévő minta pedig vékonyra kihúzott karamellből ill. ezek olvasztásával és pöttyözésével.









2 megjegyzés:

Erzsébet " Lizi írta...

Azt a mindenit,de klassz!
Komolyan lehet ilyen szépet blogos beszámolókból és a youTub-ról megtanulni? Én is ezekről a helyekről tanulom a tortázást,de ilyet nem mernék bevállalni.Talán egyszer.GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!

Ildyco írta...

KÖszönöm :) Egy próbával semmit sem veszíthetsz :) csak a kezedre vigyázz :) :) :)