2012. március 4., vasárnap

Webcukrász verseny- torta kategória

Egy korábbi bejegyzésemben írtam a nem éppen jól sikerült versenytortámról, amit aztán nem is neveztem be, ugyanis készítettem helyette egy másikat :)
A torta ötlete és kivitelezése egy kicsit korábbról indul... egészen pontosan onnan, hogy karácsonyra kaptam a szüleimtől egy digitális maghőmérőt. Ekkortól már semmi sem akadályozhatott meg abban az elhatározásomban, hogy kipróbáljam a karamellezést... erről most nem írnék részletesen, majd egy külön bejegyzésben leírom a tapasztalataimat. Most csak annyit: BELESZERETTEM!!! Annak ellenére, hogy nem éppen egy maradandó dolog, de erről is egy kicsit később :)

A szakmai zsűri bronzéremmel jutalmazta a munkámat, ami ezúton is nagyon köszönök.















Eredetileg azt terveztem, hogy egy hosszabb bejegyzést írok róla, de most ahogy újranéztem a képeket rájöttem, hogy nem akarok mást írni, csak hogy szeretem :)

9 megjegyzés:

Erzsébet " Lizi írta...

Ez igen!!!!
Gyönyörű szép ez a torta,különleges a burkolása.
A karamell virágaid és a cukorgömbök,oda vagyok értük.
Gratulálok az eredményedhez!
Már várom a következő torta költeményt!

Ildyco írta...

Nagyon köszönöm :)

Galagonya írta...

Gratulálok a tortádhoz! És a bronzhoz is.
A karamell miatt kicsit irigykedem is, mert nagy vágyam, hogy kipróbáljam.
Egyedül tanulgatod, vagy van/volt segítséged?

Ildyco írta...

Galagonya! köszönöm szépen :) A karamellezést egyelőre csak youtube-os videókból tanulgatom, meg blogos beszámolókból, de tervbe van véve egy tanfolyam is... majd egyszer... :) A felszerelésem is egy márványlapból, egy maghőmérőből, egy szilikonlapból és egy infralámpából áll. A gömböket is szívószállal fújtam :) 1-2 napon belül írok majd egy hosszabb bejegyzést az első szárnypróbálgatásokról, meg a tapasztalataimról.

M@rti írta...

Óóó, hát több is van! Ehhez is gratulálok!

tejszínhab írta...

Gratulálok, gyönyörű a torta! Az enyémet sajn eléggé lepontozták, így meggondolom a jövő évi versenyzést.

Ildyco írta...

Köszönöm szépen :) Nem Te voltál az egyetlen akinél meglepődtem, hogy mennyire hátra sorolták a munkáját... :/ nagyon kíváncsi leszek a részletes értékelésekre...

teller-cake írta...

Gratulálok ehhez a gyönyörű tortához, még a zsűrizés előtt megcsodáltam rajta a gömböket! Remélem egyszer nekem is lesz időm és türelmem megismerkedni a karamellel...

Ildyco írta...

Azért Te sem panaszkodhatsz a dió+törővel :) A karamellezést meg ki kell próbálni legalább egyszer :))))