Az alsó réteg vaníliás piskótában raffaello krém, a felső pedig ugyancsak vaníliás piskótában epres túrókrém.
Nem ígérem, hogy mindenhova le fogom írni a pontos recepteket, mert szinte fizikai fájdalmat jelent számomra betartani őket, a méricskélésről nem is beszélve... Na jó, ez egy kicsit túlzás, de mivel édesanyám soha nem használt cukrot a sütésnél, én is a lehetőségekhez mérten próbálom a minimálisra csökkenteni vagy teljesen elhagyni, és édesítőszerrel pótolni a cukrot. Ez viszont azzal jár, hogy folyamatosan kísérletezgetek és az arányok eltolódnak.
Viszont, ahol én is az eredeti receptet használom (mint a raffaello-krémnél), azt nagyon szívesen megosztom veled...
Raffaello:
Az eredeti recept az egyik kilós kiszerelésben is kapható tejpor csomagolásának hátulján található!
- 30 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 30 dkg. tejpor
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1,5 dl víz
2 megjegyzés:
Hű, ez nagyon-nagyon szép!!
Köszi szépen, az ünnepelt is nagyon örült neki :)
Megjegyzés küldése