2011. június 28., kedd

"Sokrózsás"

Mivel ez a torta egy 60. születésnapra készült, koncepció volt, hogy finom és visszafogott legyen, elegáns, mintsem harsány. Ez utóbbit nem tudom, sikerült-e teljesíteni, de baromi büszke voltam magamra, mert a 60 db rózsa fejet sikerült elkészítenem....

Az alsó réteg vaníliás piskótában raffaello krém, a felső pedig ugyancsak vaníliás piskótában epres túrókrém.



Nem ígérem, hogy mindenhova le fogom írni a pontos recepteket, mert szinte fizikai fájdalmat jelent számomra betartani őket, a méricskélésről nem is beszélve... Na jó, ez egy kicsit túlzás, de mivel édesanyám soha nem használt cukrot a sütésnél, én is a lehetőségekhez mérten próbálom a minimálisra csökkenteni vagy teljesen elhagyni, és édesítőszerrel pótolni a cukrot. Ez viszont azzal jár, hogy folyamatosan kísérletezgetek és az arányok eltolódnak.
Viszont, ahol én is az eredeti receptet használom (mint a raffaello-krémnél), azt nagyon szívesen megosztom veled...

Raffaello:
Az eredeti recept az egyik kilós kiszerelésben is kapható tejpor csomagolásának hátulján található!
  • 30 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg. tejpor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 1,5 dl víz
Mivel ez a hűtőben eléggé keményre dermed, annyi változtatást hozzátennék, hogy a víz helyett tejet és abból is egy kicsit többet használok és kevesebb margarint, de keverés közben lehet érezni az állagán, lehet lágyabbra hagyni....

2 megjegyzés:

Katucikonyha, írta...

Hű, ez nagyon-nagyon szép!!

Ildyco írta...

Köszi szépen, az ünnepelt is nagyon örült neki :)