2011. július 4., hétfő

Puzzle torta

Ez egy céges csapatépítő hétvégére készült, a kérés csak annyi volt, hogy valamilyen módon kapcsolódjon ehhez a díszítés.
A logó ihlette a puzzle darabokat is a torta oldalára, amivel eléggé meggyűlt a bajom, csak második nekifutásra sikerült összehozni. Az első kihívást a kiszúró forma hiánya okozta, mivel sehol sem találtam megfelelőt. Így a netről kinyomtattam néhány darabot, azokat átmásoltam erős kartonpapírra, majd ezek segítségével vágtam ki egyenként az elemeket. Ezek után hagytam őket száradni… na ezt nem kellett volna, mert a száradás utáni összeállításnál ripityomra tört az összes- még jó, hogy egy héttel korábban álltam neki a munkának.
Másodszorra már okosabb voltam, rögtön a kivágás után összeillesztettem a darabokat, így az oldalak egyben tudtak megszáradni. Ilyen formán a logót is előre készítettem el.


4 oldal

A torta a már jól bejáratott csokis-kekszes ízesítést kapta (valamiért mindenkinek ez ízlik a legjobban), a mérete kb. 20x30-as lehetett. Téglalap alakja révén szenvedtem rendesen a burkolással, mire általam is vállalhatóan nézett ki (de komolyan, a hajam égnek áll a szögletes tortáktól), még szerencse, hogy a panelek eltakarták. Tudom, ami nem megy, azt gyakorolni kell és amíg nem megy tökéletesen, addig nem is fogom szeretni a szögletes formákat, de azért igyekszem.
Az összerakás már egyszerűen ment, csak a panelek szélein kellett egy kicsit igazítani…
Íme a végeredmény:


2 megjegyzés:

Kiskukta írta...

Neked aztán van türelmed :) Gratulálok, nagyon szép!

Ildyco írta...

:) a családom ezt már inkább mazochizmusnak hívja :)