2011. július 31., vasárnap

Torta- házassági évfordulóra

Szüleim ezen a hétvégén ünnepelték a 36. házassági évfordulójukat, ezért készítettem nekik ezt a tortát.



Ismét sikerült nehéz helyzetbe hozni magamat, mert Budapesttől 60km-re kellett volna vinnem a tortát, de ahelyett, hogy készen szállítottam volna (ez esetben a saját kis konyhámban, megszokott környezetben dolgozhattam volna), inkább megsütöttem előre a piskótákat, elkészítettem a krémeket, mindent bedobozoltam és így vittem vidékre (ezzel elintézve magamnak, hogy konkrétan egy sörpadon kellett dolgoznom).



Váltott csokis- vaníliás piskótába került egyszerű pudingos csoki-krém, kívülre vajkrém, végül pedig unidec-el vontam be (először használtam ezt a bevonót, de kellemes csalódást okozott, mert nagyon magas páratartalom mellett is egészen könnyen tudtam vele bánni).







Talán ez volt az első olyan alkalom, amikor még a díszítés kezdetekor sem volt semmi ötletem, a kinézetet illetően. Egész héten nézelődtem a neten, böngésztem a könyveimet, de nem találtam semmi, kellő ihletet adó ötletet (még szerencse, hogy elég sok eszközt vittem magammal). Így alakult, hogy leültem a már bevont torta elé (nem tudom mennyi ideig ültem mellette úgy, hogy csak bámultam rá) és hagytam, hogy a kezeim kitalálják az agyam helyett, hogy mi legyen…



Egy kis darab Smartfelx-ből néhány rózsa készült, idő hiányában nem is tudtam volna sokkal többet készíteni.



Néhány saslikpálca segítségével végre kipróbálhattam a drapériás(?) díszítést (sokszor, sok helyen és formában láttam már az alkalmazását). Határozottan nem lett tökéletes, de nagyon tetszik, ez a technika és eldöntöttem, hogy ha lesz alkalmam, mindenképpen újra fogok próbálkozni vele.



Az érintkezésekbe kerültek a rózsák és kaptak még néhány plusz szirmot, a kellő takarás miatt.



A torta tetejére egy szilikonos nyomdával készültek a minták, végül pedig egy egymásba fonódó 36-os szám került a közepére.







Azt hiszem ez alkalommal nem sikerült betartani „a kevesebb néha több” elvét, de összességében elégedett voltam a végeredménnyel, és a szüleim is nagyon örültek neki, anyu alig akarta felvágni…  


4 megjegyzés:

Cecilia írta...

Nagyon elegáns! Mivel kened le a tortáidat, hogy ilyen szép fényesek?

Ildyco írta...

Köszönöm szépen :) vodkában oldott selyemport (desszermesternél kapható) használok, amit air brush-al vagy ez esetben ecsettel kenek rá.

marisz57 írta...

Ez nagyon-nagyon szép lett!

Ildyco írta...

Köszi szépen :))