Régóta szerettem volna pitét sütni. Olyan igazi rácsos
tetejű, fodros szélű, gyümölcs töltelékes, ablakpárkányon illatozós fajtát.
Ennek idáig csak néhány apró akadálya volt: egyrészt nincs ablakpárkányom… ill. van,
de mivel az ötödik emeleten lakom, az nem vicces, ha a tál onnan leborul, másrészt
kevés gyümölcsöt szeretek főzött/sütött állapotban elfogyasztani, ezen kívül
pedig nem volt piteformám.
A hangsúly pedig a „volt” szócskán van, mert az én drága
unokahúgom meglepett egy gyönyörűséges piros alapon fehér pöttyös, fodros szélű
piteformával. Már ránézni is jó, pusztán a látványától is mosolygok.
Az első bevetésre ma került sor. Családi névnapozást
tartottunk, ezért valami igazán finomat kellett készítenem. Végül nem
klasszikus pite készült, hanem egy tripla csokis tortácska. Egy nagyon vékony
réteg tésztával és rengeteg krémmel.
Mivel egészen jól sikerült, ezért a receptet is leírom,
hátha van még egy olyan ember, aki csokoládéba akarja fojtani a rokonságát.
A tészta kb. 3 perc alatt összeállítható. 2 egész tojást 5-6
dkg vaj társaságában kihabosítottam és belekevertem 12-14 dkg kókuszreszeléket.
Az elkészült masszát beletapicskoltam a kivajazott kilisztezett piteformába és
10-15 perc alatt aranybarnára sütöttem.
A „krém”… bár barokkos túlzás ezt krémnek nevezni, inkább
tömény csokoládé egy kis hígítással, ezért kizárólag igazi csokibubusoknak
merem ajánlani. Fehér-, tej-, és 50%-os csokoládéból használtam fel 3*20dkg-ot.
Az olvasztáshoz egyenlő arányban öntöttem rájuk egy doboz (400g-os)
felforrósított kókusztejet. A teljes olvadást követően felváltva öntögettem a krémeket a
kihűlt tésztára, végül pedig a felszínére húzogattam a mintát.
5°C-os hűtőben 4-5 óra alatt teljesen megkötött és krémesen
szeletelhető állagot vett fel. Az eredmény pedig egy brutálisan csokis,
selymesen krémes kalória bomba, ami kizárólag vékony szeletekben fogyasztható.
2 megjegyzés:
Fantasztikus! Aki ebbe belefullad, elmondhatja, hogy legalább szép halált halt :D
Jaj :) köszönöm szépen :)))
Megjegyzés küldése